Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-07-05

Kaikenlaista veden ja taivaan väliltä

Kuikkajärvessä ja monessa muussa järvessä on nyt sinilevää. Se ei ole kivaa, sillä sinilevä voi olla myrkyllistä eikä silloin voi uida, vaikka minä olen juuri oppinut uimaan. Merenrannalla ei onneksi ollut sinilevää mutta sitten siellä oli yhdessä laguunissa öhkölevää. Sen seassa oli kiva maata kun se ei ollut myrkkylevää, mutta vanhemmat eivät silti antaneet. Onneksi siellä oli monta kilometriä hiekkaa.
Yhtenä päivänä alkoi sataa vettä vaikka Aurinko paistoi. Se oli hassua. Silloin näkyy sateenkaaria.
Yhtenä toisena iltana tuli ukkonen. Silloin pitää laittaa koneet kiinni ja se oli jo vähän liian jännittävää. Vanhempien kanssa menin kuistille ja kun istuin Isän sylissä, niin ei se enää pelottanut. Silloin kun sataa muttei ukkosta, niin voi ottaa vaatteet pois ja mennä pihalle tanssimaan sadetanssia.

Mistä pilvet tulevat? Vanhemmat väittivät, että merestä, mutta minäpä näin kaupungissa pilventekokoneen.Leikkipaikalla näkyi tomppapilvi (kun se oli ihan sen Tompan näköinen kun on Kristiina Louhen kirjoissa).
Iltaisin pilvet menevät sykkyrälle niinkuin Kuu kun ne menevät nukkumaan.