Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-04-29

Kevätkuolemia

Kävimme naapurikunnan metsässä katsomassa vanhaa metsojen soidinpaikkaa. Siellä selvisi hullun metson arvoitus:Minäkin olisin vihainen jos kotini hajotettaisiin.

Tänään näkyi Ruutanalammella myös hulluja haarapääskyjä (Hirundo rustica). Hulluja siksi, että ovat tulleet tänne räntäsateeseen aurinkoisesta Afrikasta, jossa näin niitä puolitoista kuukautta sitten (ne oivat siis lentäneet Suomeen seitsemän kilometrin tuntivauhdilla).

Tänään oli myös saunapäivä. Suihkuverhossa oli täydellinen hämähäkki (Micrommata virescens)!Isä laittoi levysoittimeen Sailor-nimistä yhtyettä. En paljon yhtään tykännyt siitä, ja vaadin saada kuulla sitä levyä, kun oli soinut eilen. Sen yhtyeen nimi on Noir. Minusta Sailor on vanhanaikaista musiikkia. Noir sen sijaan osaa tehdä uutta ja kivaa.

Mielestäni telvisiosta tulee liian vähän lastenohjelmia. Sitten Pikku Kakkosen jälkeen tulee Uutinen, mistä minä en yhtään tykkää.

Tällä viikolla tuli tietokoneesta huono uutinen. Boo-täti, joka kerran kirjoitti tänne päiväkirjaankin, kuoli. Hän oli Britanniasta eikä ymmärtänyt suomea (niinkuin minäkään en ymmärrä englantia), mutta ihasteli kuvia. Se on surullista kun jotakin ihmistä ei enää ole. Kirjoitin Boolle jäähyväiskirjeen. Se on englanninkielellä:Boosta olisi tänä vuonna tullut isoäiti. Toivon, että minun Ukkini ja Mummini ja Vaarini ja Mummuni ja Äitini ja Isäni elävät vielä pitkään.