Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-06-05

Lisääntymisiä

Löysin pihasta maan silmät. Kun olimme uutta kylmänkukkapaikkaa etsimässä niin löysimmekin metsästä ketun (Vulpes vulpes) pesän.
Nyt on taas se aika vuodesta kun lepänlehdillä kuhisee parittelevia idänlehtikuoriaisia. Kun ne menevät päällekkäin, niin silloin ne parittelevat. Sitten naaras munii.

Toukohärkä tuli viime viikolla pihaamme munimaan!
Naarastoukohärällä on paksu takaruumis kun sen sisällä on niin paljon munia. Kun toukat kesällä kuoriutuvat, ne kiipeävät kukkiin ja ratsastavat maamehiläisten mukaan niitten pesiin, missä ne loisivat. Jos toukohärän ottaa käteen niin se pissaa niinkuin leppäkerttukin. Mutta jos toukohärän näkee kesäkuussa, niin sitten se on kesähärkä.

Ruutanalammen rannalta löysin jännän hyönteisen. Siitä tuli sudenkorento, mutta se ei ollut vielä iso. Sen alapuolella oli rupuliainen toukkanahka, kun se oli kiivennyt ylös vedestä. Sudenkorennon toukka elää monta vuotta vedessä ennenkuin siitä tulee sudenkorento.

Pelastimme piha-altaasta sisiliskon. Se oli tullut sinne hämähäkkien perässä, muttei päässyt itse takaisin ylös muoviseiniä niinkuin susihämähäkit. Se sisilisko oli odottava naaras, kun se oli niin paksu. Ei ihme, että sillä oli niin nälkä. Sen häntä oli kauan sitten katkennut kun se ei ollut niin pitkä ja oli tummempi. Sisilisko katkaisee hännän jos sen ottaa käteen sen takia että lapset pelästyisivät.