Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-04-26

Kevätkukkia

Näin semmoista unta että halusin leikkiä. Menin ison kiven päälle. Sitten sain lennossa kalan kiinni.

Kuukausi sitten kerroin kun pihastamme löytyi pöllön jälki. Toissaviikolla Sienimetsästä löytyi pöllön höyhen puusta, ja viime päivinä viirupöllöt ovat öisin huhuilleet pihamme ympärillä.

Olimme viikonloppuna tutkimusretkellä. Tutkimme kukkia. Leskenlehti (Tussilago farfara) ja sinivuokko ovat kukkineet jo monta viikkoa, mutta nyt kukassa olivat myös valkovuokko ja imikkä (Pulmonaria obscura). Tosin luulin sitä valkovuokkoa ensin alppivuokoksi, kun se oli niin sen näköinen. Löysimme myös näsiä (Daphne mezereum), joka oli jo kukkinut. Näsi on pieni pensas, jonka pienet siniset kukat tuoksuttavat paljon. Kylmänkukat olivat vasta nuppuina mutta niiden ja kangasvuokkojen risteytymät kukkivat täyttä päätä. Tässä jokakeväinen pakollinen risteytymäkuva:Rosvo oli käynyt kuokkimassa joitakin niistä.Semmoiset rosvot pitäisi pistää vankilaan, sillä kylmänkukan ja kangasvuokon risteytymä on valtavan harvinainen, rauhoitettu, ja rikospaikka on vielä luonnonsuojelualuetta!

Kevätpiippo (Luzula pilosa) on heinä, joka nyt kukkii metsässä. Yhdellä kaadetulla kuusella oli kaksi sydäntä.Metsässä tuli välillä niin kuuma, että piti ottaa pipo pois. Keksin piposta hauskan retkivyön itselleni, johon voi laittaa käpyjä ja kultakiviä.Kultakivet tuntee siitä että ne ovat valkoisia. Isä kyllä väittää, että kulta on keltaista, mutta hän onkin värisokea.

Rankasavottakepeistä tein liiterin luo ympäristötilataideteoksen nimeltä Talvituuliporo.Tässä toinen ympäristötaide. Sen nimi on Kukkapöytä: