Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-04-04

Hullu metso

Viikko sitten Sienimetsästä löytyi hullu metso (Tetrao urogallus). Se oli hyökännyt traktorin kimppuun. Kun me ajoimme paikalle, se alkoi nokkia ja lyödä Isää. Itse en uskaltanut mennä ulos autosta, mutta minua nauratti se kyllä kun Isä juoksi lintua karkuun. Pari vuotta sitten Oravanpesänkin pihalla oli semmoinen hullu metsokukko. Kun se alkoi tulla pihaan kun leikimme siellä niin hoitajat komensivat meidät sisään. Hoitopaikkamme on toisessa kerroksessa, ja sieltä ikkunasta näimme ihan vierestä kun se metso käveli katolla.

Kun eilen kävimme katomassa hullua metsoa, se hyppäsi auton päälle
ja yritti nokkia meitä!
Metsot ovat hulluja kun niiden vanhat metsät on hakattu ja ne eivät keväällä löydä muita tappelukavereita kuin ihmisiä. Kun se metso löi siivillään niin se kuulemma tuntui ihan kuin olisi kepillä lyönyt. Yhden kerran se sai nokallaan kiinni Isän käsineestä. Isä nosti sen ilmaan ja silti se metso roikkui siinä pitkän aikaa.

Metsästä usein löytää metson kakkaa:Mahtaakohan maailmassa olla montaa autoa, jonka päälle on metso kakkantanut? Oli se kyllä iso ja pelottava lintu.