Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-04-18

Etukesä

Viikonloppuna tuli niin lämmintä että pihassa lenteli koko ajan sitiperhosia (Gonepteryx rhamni). Näimme myös neito- (Inachis io) ja tyttöperhosia (Archiearis parthenias). Maanantai-illan Utelivissä näytettiin kesäperhosia kuten ritariperhonen (Papilio machaon). Yllätyksekseni kuulin, etteivät kaikki ritariperhoset olekaan poikaperhosia!

Metsäretkellä tulimme muurahaispesälle, jossa oli paljon kuhinaa. Ryhdyin keksimään nimiä muurahaisille: Nakke, Nikke, Vaari, Veera & Vuori. Muitakin pistiäisiä oli liikkeellä: maamehiläinen (Colletes) oli jo kaivamassa pesää eteläiselle hiekkarinteelle.

Kokeilin metsässä, millaista on olla kiven sisässä.
Ensimmäiset ketunleivätkin löytyivät, mutta ne olivat vielä unessa - lehdet olivat supussa.

Autotiellä loikki vastaan suurin sammakko minkä olen nähnyt. Se kurnuttikin! Suolla seurasin kurkien (Grus grus) muuttoa, popsin karpaloita ja tein karhunsalaattia. Sitä tehdään sillä lailla että otetaan suosta rahkakiisseliä ja laitetaan sitä päällekkäin.

Kotona ryhdyin laatimaan uutta luokittelujärjestelmää niveljalkaisille pikkueläimille. Järjestelmä perustuu eläinten kaverisuhteisiin.