Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-03-28

Kevät

Afrikasta tultua huomasimme, että Suomesta oli yhtäkkiä sulatettu lumet melkein pois. Lintulaudan alle oli tullut mustarastas ja lintujen ruokkiminen lopetettiin kun ne löytävät itsekin maasta siemeniä ja hyönteisiä. Kun illalla ajettiin autolla, niin näkyi kun mittariperhosia (Geometrioidea) lenteli auton valoissa. Iltaisin ja aamuisin se mustarastas laulaa, ja päivisin talitintti, joka on paras laulaja.

Keskiviikkoiltana kun yritin ottaa haavilla kiinni sitruunaperhosta (Gonepterx rhamni), niin eteen tuli ihan kesy urpiainen (Acanthis flammea), joka ei pelännyt paljon yhtään. Otin sen kiinni haavilla, mutta se osuikin vahingossa sen päähän ja se urpiainen kuoli heti. Minua harmitti, kun olisin halunnut sen kiinni elävänä, mutta vanhemmat sanoivat että hyvä että se kuoli nopeasti, sillä se oli sairas ja sen takia se ei paljon lentänytkään. Hautasimme sen maahan etteivät muut linnut saisi siitä Salmonellaa.
Pihastamme löytyi pöllön oksennuspallo! Se oli varmaan käynyt pihassamme silloin kun olimme Afrikassa. Tikkujen kanssa avasimme sen ja siinä oli harmaita karvoja, pieniä luita ja päästäisen (Sorex) pääkallo. Samana päivänä kun lähdimme Tansaniaan, pihassamme oli varpuspöllö, ja viime viikolla kuulimme Kuikkajärven toisella puolella viirupöllön (Strix uralensis).