Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-03-14

Tanssi

Menimme toissaviikolla Tansaniaan, mutta tykkään sanoa sitä mieluummin "Tanssiksi". Siellä oli lämmintä yölläkin! Kun tulimme mökkiimme, niin verannalla oli rupikonna (Bufo) meitä vastassa ja pihapöydällä oli rukoilijasirkka (Mantis). Huoneen katossa meni gekkoliskoja (Gekkonidae), jotka söivät malariahyttysiä (Anopheles maculipennis) ja tsetsekärpäsiä (Glossina). Yöllä kuului sirkkoja (Gryllus) ja sammakoita, ja aamulla huomasin verannalla komeita heinäsirkkoja.
Aamun tiesi siitä kun kukot (Gallus gallus) kiekuivat. Muutkin linnut, kuten pajulintu (Phylloscopus trochilus) alkoivat laulaa. Aamiaisen jälkeen mentiin uimaan!Leikin kolmevuotiaan Marian kanssa vaikkei hän osannut suomea, vaan vain saksaa ja englantia. Iltakävelyllä kaikkia nauratti kun neekerilapset puhuivat Isälle svahilia ja Isä vastasi heille suomenkielellä.

Afrikassa oli paljon villieläimiä: kanoja, lehmiä (Bos taurus), lampaita (Ovis aries), vuohia (Capra aegagrus) ja koiria (Canis familiaris).

Yhdellä lampaalla oli ihan pieni karitsa, joka joi maitoa sen emon mahan alta!