Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-03-17

Safari

Kävimme telttailemassa viikoksi Tansanian kansallispuistoissa. Se oli hienoa kun sai seistä autossa ja katsella villieläimiä jotka eivät olleetkaan villejä, vaan leijonakin (Panthera leo) tuli ihan auton viereen, kun siinä oli varjoa!
Manyaran viidakossa näimme norsuperheen (Loxodonta africana) ja bambiaaneja (Gazella granti). Serengetissä jepardi (Achinonyx jubatus) penkoi pitkin savannia mutta vohvelit (Syncerus caffer) vain seisoivat paikoillaan kun ne märehtivät. Sihteerilinnut (Sagittarius serpentarius) olivat niin isoja, että niitä varten oli savanille rakennettu lentokenttä.

Ngorongoron tulivuori oli onneksi jo sammunut, mutta yöllä jättiläismetsäsiat (Hylochoerus meinerzhageni) hyökkäsivät telttamme kimppuun ja varastivat Äitin kassin, jossa oli minun eväsbanaanejani! Seuraavana päivänä Ngorongoron kraaterissa huusinkin pahkasioille (Phacochoerus aethiopicus), ettei saa tulla syömään meidän banaanejamme! Kraaterissa oli myös monta trappia (Ardeotis kori), joka on suurin lentävä lintu. Tarangiressa näimme läheltä strutseja (Struthio camelus). Se taas on maailman suurin lintu. Sain matkalla 86 uutta maailmanpinnaa!

Opin tuntemaan paljon kasvejakin. Akaasia (Acacia tortilis) on kuin sateenvarjo, apinanleipomopuulla (Adansonia digitata) valtavan paksu runko ja makkarapuussa (Kigelia africana) kasvoi isoja makkaroita.
Tunnistin siellä poronkin ja majavan syömiä puita, mutta oppaamme Julius väitti, ettei Tansaniassa ole niitä.