Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2006-11-27

Marraskuu

Etutalvi meni pois. Lumet ja Kuikkajärvi sulivat, ja sadepäivät palasivat - ja taas voi poimia ketunleipiä! Muurahaisetkin olivat hereillä, ja minä pissatin niitä. On kivaa kun sataa ja voi pomppia kuralätäköissä. Vedet ojissa ja järvissä ovat nyt nousseet kamalan paljon.

Yhteen ojaan olivat jotkut ihmiset heittäneet pois paljon leipiä.
Se on tosi tyhmää, kun me olisimme voineet tehdä niistä paahto- ja ketsuppileipiä (ruisleipä ketsupilla on itseni keksimäni herkkuannos). Lisäksi ravinto niistä leivistä valuu nyt nopeasti Kuikkajärveen ja se kasvattaa sinileviä. Vielä lisäksi karhut, jotka nyt ovat hereillä, saavat helpon ruuan ja tottuvat ihmisiin.

Keskeytimme linturuokinnan, kun linnut löytävät itsekin siemeniä, hyönteisiä ja hämähäkkejä maasta. Sitä ennen laudallamme kävi kaksi uutta lintulajia: harakka ja keltasirkku.


Äiti ja Isä näkivät Sienimetsässä pienen vihreän muukalaisen, jossa vilkkui outoja valoja.