Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2006-10-22

Onni on oma tila

Pääsin viimein takaisin omaan huoneeseeni asumaan. Alkukesästä lähtien, nimittäin, siellä tehtiin remonttia ja nukuin olohuoneessa. Omassa huoneessani oli avotakka joka purettiin pois, kun meille viime talvena rakennettiin uuni.

Ukki oli kesällä purkamassa sitä takkaa, kun se oli rakennettu tiilistä ja Ukki oli muurari ennenkuin hän ryhtyi ukiksi. Sitten sieltä siivottiin roskat pois, katto ja seinät maalattiin, paitsi yksi seinä, joka tapetoitiin, ja lopuksi paikattiin parketti.

Isä ei suostu maalaamaan mitään yhdellä värillä, ja niinpä han maalasi seinään kukkaniityn. Siinä on yhteensä viisi eri seinää, joissa on erivärisiä kukkia ja lentäviä hyönteisiä. Ensin on kansalliskukka kielo ja kansallishyönteinen seitsenpistepirkko (Coccinella septempunctata). Sitten on valkoinen ketunleipä ja lanttuperhonen. "Sinisellä seinällä" on kylmänkukka ja okatytönkorento (Enallagma cyathigerum). "Keltaisella seinällä" on niittyleinikki (Ranunculus acris) ja paistekärpänen (Helophilus pendulus). Väriasteikon oikeassa reunassa "punaisella seinällä" on puna-ailakki ja sorokimalainen (Bombus soroeensis).
Huoneeseeni ostettiin myös kirjoituspöytä Kierrätyskeskuksesta. Siinä on semmoinen pöytä, minkä kannen voi nostaa ylös, jossa on peili. Kannen alla voi säilyttää aarteita.

Siellä Kierrätyskeskuksessa oli myös trampoliini. Minä olen kovasti halunnut semmoista kun kerran melkein kaikilla kavereillakin on. Huomasin sen trampoliinin heti sisälle tullessamme ja jäin vahtimaan, ettei kukaan vie sitä. Kun Isä oli sitten maksamassa sitä (hinta oli kympin), hänellä oli liian iso seteli että kassasetä olisi voinut antaa takaisin. Se setä kysyi, että "Olisiko pikkurahaa?" Isä sanoi että "On, mutta liian vähän". Kassa sanoi sitten että "No, anna ne". Trampoliini maksoi kolme euroa ja 60 senttiä, ja Isä väitti että olipas halpa, vaikka kyllä minusta 60 on paljon enemmän kuin kymmenen... Kierrätyskeskuksissa ja kirpputoreilla on paljon onnettomia tavaroita, jotka niiden omistajat ovat hyljänneet. Kun ostaa sieltä, vähentää tuhlaamista ja saa tavarat kamalan paljon halvemmalla.
Koska sisustusohjelmat ovat nykyään suosittuja, esittelenpä nyt sitten koko huoneen: Myös aiemmin ostettu kirjahyllyni on hankittu samalta jälleenmyyjältä. Eri suuntiin nojaavat kirjat eri hyllyillä luovat huoneeseen menevän nuorekasta luonnetta. Huomatkaa omatekemä maalaus kaapin päällä: isona minusta voi tulla yhtä hyvä maalari kuin Picasso.

Sänkykin on ostettu Kierrätyskeskuksesta. Myös sen on Isä maalannut huoneen ilmeeseen sopivasti: päätyihin on maalattu orava (Sciurus vulgaris, sen takia kun päivisin olen hoidossa kavereitten kanssa Oravanpesässä) ja punatulkku (kun niitä on talvisin lintulaudalla), sekä kettu (Vulpes vulpes: halusin koirakuvan mutta Isä osaa maalata vain villieläimiä... niin hän ainakin väitti) ja mustarastas (ensimmäinen oppimani lintu). Sängyn reunoissa on nimikkomarjaani kirsikkaa.

Sänky silti tosin maalattiin paljon ennen kuin huoneeni alkoi saada ilmettä. Oikeastaan huoneen ilme muodostunut vuosien luonnollisen kehityksen seurauksena. Katossa on harsokorentoja (Chrysopa).

1 Comments:

  • At 15:39, Anonymous Anonyymi said…

    Heippa Soma!

    Kyllä Sulla on sitten todella upea blogi! Taidat olla aika etevä luonnontuntija jo nyt, entäs sitten parinkymmenen vuoden kuluttua! Hienoa!

     

Lähetä kommentti

<< Home