Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-08-16

Syksy tulee kun hampaat tippuvat suista

Kolme päivää sitten minulla alkoi ensimmäistä kertaa heilua maitohammas! Se ei silti ole ensimmäinen hammas, joka minulta lähtee - toissakeväänähän kaaduin rappusissa ja minulta vedettiin pois kaksi hammasta. Siihen paikkaan on nyt kasvanut ensimmäinen rautahampaani.

Tänä kesänä on tullut hyvästi keltavahveroita ja mustamörskyjä (Helvella lacunosa). Ne mörskyt ovat jänniä korvasienennäköisiä sieniä, mutta syötäviä, ja korvasieniä kasvaa vain keväällä. Monena päivänä olemme syöneet omasta pihasta kerättyä sienimuhennosta. Omenia tulee myös hyvin, vaikka niissä on madonreikiä, mutta voi niitä silti syödä. Karviaisia tulee kanssa, mutta vadelmia ei. Annoimme rastaiden syödä viinimarjat.

Joskus kesäisin meidän sisälle tulee lentomuurahaisia jostakin lattiakolosta. Nyt niitä tuli kamalan paljon ja illalla ne lensivät päin lamppua ja kuolivat. Sitten niitä oli aamulla valtavasti siinä lampunkuvussa. Joka kesä jonakin lämpimänä päivänä jokaisesta muurahaispesästa lähtee siivekkäitä koiraita ja naaraita ja niistä naaraista tulee sitten kuningattaria. Vain kuningattaret munivat.

2 Comments:

  • At 08:40, Anonymous Anonyymi said…

    Aamu lähettää hammasterveisiä! Eka hammas irtosi kun Aamu soi omenaa Merikarvialla Koivuniemen Herrassa heinäkuussa. Toinen heiluu muttei ota lähteäkseen. Aamua on kovin mietityttänyt että miten niiden lasten hampaat pääsevät irtoamaan jotka eivät syö omenaa?

     
  • At 23:09, Blogger Soma said…

    Kiitos terveisistä! Minä olen syönyt kyllä omenia, mutta se hammas ei ole vieläkään irronnut, vaikka se on jo ihan vinossa.

     

Lähetä kommentti

<< Home