Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-07-23

Suomalainen pingviinisaari

Uimakoulu mihin minun piti mennä niin peruttiin tarpeettomana kun olinkin jo oppinut uimaan. Olisi se silti ollut kiva opettaa pienemmille uimista.

Kävimme viikonloppuna merellä Ruokkisaarella. Siellä oli aivan valtavasti ruokkeja (Alca torda), riskilöitä (Cepphus grylle), etelänkiisloja (Uria aalge) ja merimetsoja. Ne näyttivät ihan pingviineiltä kun oli kapteeni Cousteaun ohjelmassa torstaina, mutta ne lensivät. Niitten äänetkin olivat pingviinimäisiä murinoita.

Ruokkisaaren läheisessä Katajasaaressa sytytettiin grillipaikalle nuotio, paistettiin makkaraa ja juotiin kahvia, ja minä söin tietysti isomaksaruohoja. Saaressa on lintuasema, jossa ausuvat lintumiehet rengastavat lintuja ja vartioivat luonnonsuojelualuetta. Rannan kalalokkipariskunta oli kesyyntynyt ja tuli varastamaan grilliltä ryynimakkaraa!

Mäntysaaressa oli hienoja kallioita ja lintuasemassa jännä yläkerta. Ne olivat kyllä hienoja saaria, kun monta valtavaa purjelaivaakin purjehti siitä ohitse!