Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2006-12-27

Talvipäivänseisaus

Jouluksi satoi vähän lunta, joka hävisi kovaa vauhtia, kun minä söin sitä. Näreet ovat näin.

Vietimme joulua serkkujen kanssa Ukkilassa. En pelännyt Joulupukkia yhtään tietenkään. Me lapset lauloimme yhdessä Joulupukille Joulupuu on rakennettu ja sitten minä lauloin yksin eli soolona Pikkuinen tonttu hyppeli näin. Sain ison kasan lahjoja, niinkuin uimalasit, tohvelit ja lyhdyn, mutta hienoin kaikista oli vauvanukke, joka osaa itkeä ja nauraa.

Joulupäivänä kävimme katsomassa Ukin tekemiä toteemipaaluja. Niissä on kuvattu kylän elämää: ihmisiä, metsäneläimiä, vesieläimiä, kukkia ja itse kylää.

Kävimme myös Rupurannalla. Maa ja meri olivat sulina ja rantapihlajien sekä katajien (Juniperus communis) marjoilla mässäili kamalan paljon räkättirastaita (Turdus pilaris) ja tilhiä (Bombycilla garrulus). Tilhi on vähän niinkuin närhi. Yksi kyhmyjoutsenperhekin siellä vielä oli. Rantametsästä löysimme kasan vaaleita sulkia, kun jokin petoeläin oli syönyt yhden lokin.
Päivät ovat nyt tosilyhyitä, kun meri on sulana ja taivas pilvessä. Tässä keskipäivän Aurinko tänään.