Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-09-05

Vesijuttuja ja polkupyöräilyä

Syksyn ensimmäinen pakkanen tuli syyskuun ensimmäisenä yönä! Koskaan aikaisemmin koko elinikänäni ei ole ollut näin aikaista pakkasta!

Simpukkatutkijan mukaan ne simpukat, kun söimme pari viikkoa sitten, ovatkin mahdollisesti pikkujärvisimpukkaa (Anodonta anatina), vaikka monet niistä olivat 12 senttiä pitkiä. Kirjojen mukaan pikkujärvisimpukka on vähemmän kuin kymmenen senttiä. Tunnistaminen olisi helpompaa jos pikkujärvisimpukoita olisi vain pikkujärvissä - ja jokisimpukoita joissa.

Simpukkatutkija arveli myös, että kolme löytämistämme simpukoista olisi litteäjärvisimpukkaa (Pseudanodonta complanata). Yksi niistä on tuon yllä olevan kuvan alimmaisena.

Äiti luki minulle eläinkirjasta helmisimpukoista, ja minä keksin, että kun aina joskus joku astia särkyy, niin kun lattialta löytyy siru, niin se pitää laittaa simpukan sisään ja sitten kannet kiinni ja simpukka päästetään veteen, niin sitten siitä lasinpalasesta tulee helmi, kun simpukka kasvattaa sen, ja jos lattialta löytyy toinen lasinsiru, niin se laitetaan taas toiseen simpukkaan.

Colin tuli taas kyläilemään. Se on jo viikon verran asunut roskapönttömme alla.
Maapallon eläimiä -kirjasta löysin virheen. Siellä on hassunniminen kala nimeltä mullo (Mugil). Tekstissä sanotaan, että
mutta kuvassa on ihan selvästi valtavat torahampaat. Mutta ne eivät kuulemma olekaan torahampaat, vaan viikset. Sen kirjan ovat tehneet Vera Croxford ja Deirdre Dillon.

Maanantai-iltana Mummun ja Vaarin lähellä oli nähty trombeja eli pieniä suppilotuulia. Ne olivat nostaneet vettä ilmaan merenpinnasta hassuksi suppiloksi.Tässä on linkki Rupurannan kuviin.

Eilen opin pyöräilemään!