Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2008-05-27

Kangas

Näin videolta semmoisen yhtyeen, joka soittaa pyykkitelineitä. Heillä oli laitettu rumpu ja kitara kiinni telineeseen. Minäkin innostuin kokeilemaan.

Ihmettelin kangasvuokkoa. Onko se kasvi, jota poimitaan kun siitä tehdään kangasta? Mutta ei siitä tehdä. Se kangas tarkoittaa kangasmetsää, eli mäntymetsää, missä kangasvuokko kasvaa niinkuin kankaana maassa. Se on niinkuin kylmänkukka, harvinainen ja rauhoitettu.

Löysin tietoverkosta virheen! Kun Pikku Kakkonen loppui, niin menimme sen verkkosivuille katsomaan lintuja ja siellä luki että palokärki vaikka oli punatulkun kuva ja ääni. Se löytyi kun menin Pikku Kakkosen kotisivuille ja sitten klikkasin "Lelukoria" ja sitten klikkasin "Miljan vuodenaikoja" ja sitten klikkasin "Kuuntele lintujen ääniä" ja sitten klikkasin nuolella oikealle.

Eilen jouduin Oravanpesässä opettamaan hoitajia, kun menimme ulos keräämään askartelutarvikkeita, ja siellä oli punainen kukka jota he eivät tunteneet. Se oli puna-ailakki.