Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2008-03-24

Miksei hylkeitä päästetä sairaalaan?

Televisiosta katselimme pingviiniohjelmaa, jossa näytettiin kun merinorsuäiti (Mirounga leonina) synnytti. Ihmettelin kun se ei mennyt sairaalaan synnyttämään, mutta sitten kuulin, että Etelä-Georgian Saarella ei ole sairaalaa.

Kävin taidenäyttelyssä jossa oli paljon hassuja taideteoksia. Tuula Närhisen maalaukset olivat oikeasti maalanneet hiiret ja lokit: niille oli asetettu syöttejä niin, että ne olivat joutuneet kävelemään eriväristen mustetyynyjen yli paperin päälle tai noetun lasin päällä. Fredrik Raddum oli tehnyt hassuja veistoksia, niinkuin nuotiolla istuvan koiranja sitten siellä oli kirahvikeinu, joka tuli seinän läpi, mutta siinä ei saanut keinua, kun missään museoissa ei saa ikinä koskea esineisiin. David Svensson oli tehnyt valoseinän, joka oli niinkuin Maapallon ylhäältä kylmästä valosta Maapallon keskelle lämpimään valoonSitten siellä oli Hanna Haaslahden ihmeellisiä videojuttuja, että kun käveli huoneen läpi, niin se oma kävely monistui seinälle ja toisessa huoneessa varjotanssijat seurasivat lattialla valossa kävelijöitä.

Pääsiäisenä taiteilin itsekin: keitimme kananmunia ja maalasin niitä.
Automatkalla sitten söin niitä munia.

Kävin semmoisessa leikkipuistossa kun Isä oli leikkinyt lapsena:

1 Comments:

  • At 18:44, Anonymous Anonyymi said…

    Onhan niin hienon näköinen kaunis kananmuna, että ensi vuonna voitkin tulla meille maalaamaan. Sinusta taitaa isona tulla taiteileva biologi tai sitten ihan muuten vaan maailmankuulu taiteilija!

     

Lähetä kommentti

<< Home