Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-09-18

Mystieliö

Tein naamarin. Seuraavaksi tulee naamarinteko-ohje: tulosta allaoleva kuva paperiarkille ja leikkaa silmäreiät ja kiinnitä reunoihin kumilanka.Poksauttelin jättipalsamin (Impatiens glandulifera) siemeniä. Kun niihin koskee, niin ne paukkuvat itsestään.

Jännää.

Sienimetsässä on yhden kannon päälle kiivennyt valkoinen limasieni, joka näyttää hyönteisenmunilta. Käymme päivittäin pyörillä katsomassa mitä se oikein puuhailee.
Sunnuntai:
Maanantai:
Tiistai:
Keskiviikko:
Torstai:
Perjantai:
Toinen sunnuntai:
Toinen maanantai:
Toinen tiistai:
Se syö bakteereita, joita kasvaa lahopuulla. Ne bakteerit puolestaan lahottavat sitä puuta. Kun limasieni on syönyt tarpeeksi, se kuivuu ja tekee itiöitä, jotka ovat niinkuin pölyä, ja sitten ne lentävät uusiin paikkoihin. Limasieni ei ole oikea sieni vaan alkeiseliö, ja tämän valkoisen nimeä en tiedä. Jos joku tietää niin haluaisin oppia. Oppiminen on kivaa.