Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2009-01-06

20 senttiä jäätä

Yhdessä meille tulevassa lehdessä lukee "Nyt". Kysyin että miksi? Mutta se on kuulemma sen nimi. Aika kummallinen nimi. Minusta sen lehden nimeksi sopii paremmin "Vitsi".

Näin yhtenä yönä Pelkokerhon, mutta en televisiosta vaan unessa, kun katsoin Ekotaloni ikkunasta ensin toiseen suuntaan ja näin haamun hampaat, ja sitten toiseen suuntaan missä oli haamu.

Kävin ensimmäisen kerran oikeassa elokuvateatterissa. Katsoimme Nikon. Siellä oli kivaa kun me olimme ainoat salissa ja sai vaihtaa paikkaa jos halusi.

Jouluna syötiin herkkuja, niinkuin karkkia, kolaa ja kakkua.Uudenvuoden aattona Aurinko näkyi ensimmäisen kerran moneen viikkoon. Illalla taivaalla näkyi vierekkäin Kuu ja Laurantähti. Laurantähti halusi jutella Kuun kanssa.

Arvuuttelin vanhemmilta että mikä on semmoinen hyönteinen, milla on pitkät siivet ja sininen ruumis. Isä vastasi että "Sudenkorento"! Hän ei kyllä tiedä hyönteisistä mitään. Oikea vastaushan on "tytönkorento". Sitten kysyin että mikä on semmoinen eläin kun tykkää ukkosesta, sillä on siivet ja se osaa lentää. Sehän on tietysti ukonkorento!

Uutena vuotena tuli pakkanen ja pyrstötintit ilmestyivät ruokintapaikalle. Ne ovat söpöjä kun ne pomppivat hangella. Niillä on jalat vaikka ei kyllä yhtään siltä näytä.
Kun kävelimme puuvajan ohi, sen takaseinästä kuului tikan hakkaamista. Arvasin että se on tietysti käpytikka mutta sitten sieltä lensikin lähikuuseen tikka, jonka päässä oli keltaista! Se olikin pohjantikka (Picoides tridactylus).

Kuikkajärvikin jäätyi. Aluksi tein rantajäistä jäämajan. Sitten menin luistelemaan kun oli sileätä jäätä, ja siellä kuului kumisevia ääniä kun jäähän tuli railoja. Jää oli kuitenkin niin paksua ettei se haitannut. Minä luulen että railot syntyvät siitä kun kalat yrittävät päästä pois vedestä kun se on nyt niin kylmää. Kävimme seuraamassa kun naapurit kokivat verkkoa joka oli laitettu jään alle. Sieltä tuli neljä haukea ja kaksi lahnaa.

1 Comments:

  • At 21:05, Anonymous Anonyymi said…

    Sun isukin avulla kirjoitetut päiväkirjamerkinnät on kyllä totaalisen mahtavia! Susta tulee varmaan joku mahtikirjailija isona. Mäkin olin pienenä aika kova kirjoittelemaan (tosin oikeinkirjoitus oli vähän hakusessa ja sillai, kun olin kolmevuotias) kaiken sorttisia juttuja, mutta ei meillä ollut nettiä niin en mitään nettipäivistä voinut väsäillä. Sun kannattaa ehdottomasti jatkaa juttujen keksimistä (ja kirjoittamista ihan itse sitten kunhan tulet vähän isommaksi) ja sä olet tosi taitava tunnistamaan kaikkia luontojuttuja, mä en nimittäin tunnista lintulajeja paljon yhtään, vaikka olenkin sua seitsemän vuotta vanhempi. Kilpparillasi on muuten sama nimi kuin mulla, nimittäin mun nimi on Mimmi. :=)

     

Lähetä kommentti

<< Home