Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2007-11-01

Veikeitä juttuja

Kuulin semmoisen laulun missä laulettiin tähdenlennosta. Kysyin että missä semmoisia tähdenlentoja on, ja kuulin, että yötaivaalla. Minäkin haluan joskus valvoa yöllä ja syödä ruokaa ja nähdä tähdenlennon, kun sitten saa toivoa.

Viikonloppuna kävin Ukin taidenäyttelyssä. Hän on maalannut vesiväreillä maisematauluja.
Isä osti kirjamessuilta tosi kivan satukirjan. Siinä on ihan hassuja satuja ja jänniä kuvia. Sen nimi on Veikeitä juttuja ja sen on kirjoittanut Rudyard Kipling, mikä on vaikea sana ja hassu nimi. Se Rudyard on kirjoittanut myös Viidakkokirjan, joka onkin elokuva, missä seikkailee Mowgli!

Muistatteko kun keväällä hautasin punarinnan? Kaupungissa näin hautausmaan, jonne on haudattu ihmisiäkin. Kysyin Isältä mitä nimiä niissä haudoissa oli, eikä hänkään osannut lukea kaikkia. Sitten hän kyllästyi sanomaan niitä nimiä, ja kun kysyin, että "Kenen hauta tässä on?", niin hän sanoi, että "Kyt Kameelin".

Viime yönä näin unta että nousin ylös vesilätäköstä uimasta, joka oli korkea. Sitten opettelin lentämään lampusta, kun halusin olla keiju. Nukuin niin kauan, että se oli varmaan kaksi yötä. Nyt minun pitää valvoa kaksi päivää. Sitten voin nähdä tähdenlennon.