Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2010-04-01

Lumitalvi

Kävimme kaupungissa sinä päivänä kun siellä oli ilmastotempaus jossa rakennettiin hienoja lumijuttuja.
On ollut kyllä kiva talvi kun on satanut niin paljon lunta että olemme tehneet monta lumilinnaa, lumipäätä ja päässeet hiihtämään ja luistelemaan. Illalla laitoimme yhteen lumipäähän tuikut.

Pöllöiltä kyllä loppuivat myyrät sillaikaa kun olimme Keniassa ja niitä on tullut paljon ihmisten pihoihin hakemaan pikkulintuja lintulaudoilta. Mutta pikkulintujakin on vähemmän kuin vuosi sitten, siemeniä ei ole kulunut läheskään niin paljon. Pikkulintuja on kuollut kylmyyteen ja pöllöjä nälkään. Yhden kaverin pihaan oli tullut pöllö ja me näimme kun Sienimetsän viirupöllökin joutui saalistamaan pellolla päivänvalossa. Tänä vuonna pöllöt eivät ole huhuilleet kun silloin kun ei ole myyriä ne eivät edes pesi.

Kun menin pakkasella ulkoiluttamaan leikkihämähäkkiä niin sillekin täytyi pukea haalari päälle ja sitten kun tulimme pois niin hämähäkinkin täytyi tietysti pyyhkiä kahdeksan jalkaansa.


Illalla laitettiin kattilaan herneitä likoamaan kun seuraavana päivänä laitettiin hernekeittoa, joka on yksi lempiruokani. Otin yhden herneen ja laitoin sen sänkyyni. Halusin kokeilla olenko prinsessa. Yöllä heräsin, ja minulle oli tullut samanlainen pilkku kun sille prinsessalle siinä hernesadussa. Menin sitten lääkekaapille ja otin semmoista erikoislääkettä että se pilkku katosi.