Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2010-01-31

Päiväntasaajalla

Minulta julkaistiin joululahjaksi äänilevy. Siinä on äänityksiä kun vanhemmat ovat tehneet minusta nollavuotiaasta lähtien. Minä sain joululahjaksi sähköpianon, jolla Isä opetti soittamaan Ukko Nooan. Opetin sen puolestani Äitille.

Vietin joulun Päiväntasaajalla. Kun siitä mentiin yli niin olikin kesä, vaikka siellä ei kyllä talvea huomaa, kun aina paistaa Aurinko. Se on paistanut niin paljon, että Nakurujärvi ja muut järvet ovat aika paljon kuivuneet. Bogoriajärvellä kävimme katsomassa kuumia lähteitä. Niistä suihkusi kiehuvaa vettä ja jossa olisi voinut vaikka keittää munia. Silti siellä kasvoi yhtä sinilevää. Vähän kauempana kun se vesi oli jäähtynyt, niin flamingot söivät sitä. Ne flamingot ovat kamalan paljon vähentyneet kun on ollut pari vuotta kuivuutta. Veneajelulla Crescentjärvellä näimme kirjokalastajia (Ceryle rudis). Kirjokalastajat kuuluvat kuningaskalastajiin. Naaraspuoliset kuningaskalastajat ovat muuten kuningatarkalastajia.

Naivashajärvellä näin virtahepoja (Hippopotamus amphibius). Ne tulivat öisin rantametsään ja pihoihinkin syömään ruohoa, ja silloin ei saanut mennä ulos ilman vartijaa. Päivisin virtahevot eivät uskaltaneet nousta vedestä kun niitten nahka palaisi. Hotellin rannasta löytyi yhden virtahevon luuranko. Sweetwatersissa lauma pahkasikoja
meni telttamme
ohitse, ja Thompsonin putouksilla pitelin kameleontteja.
Kirahveja oli monessa paikassa ja useampaa lajia. Tässä yksi hotellin pihalla.
Joulupukki tuli sinne vasta joulupäivänä eikä jouluaattona niinkuin Suomessa, ja hän oli ruskettunut ihan mustaksi kun oli kiertänyt päivän jakamassa kaikki maailman lahjat. Pääsin joulujuhlassa leikkaamaan hänelle kakkua.