Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2009-10-09

Tähdenlento

Mimmi haudattiin loppukesällä Vaarin ja Mummun huvilalle, jossa se oli viettänyt yli 20 kesää.Radiosta tuli yksi tuttu laulu, mutta sen olikin tehnyt joku muu englanniksi. Minä olin kuullut sen Smurffien laulamana suomeksi. Minun mielestäni on hyvä että Smurffit tekevät ulkomaankielisiä lauluja suomeksi niin sitten niitä ymmärtääkin.

Yhtenä iltana kävimme keräämässä torvisieniä ja hirvikärpäsiä. Huomasin sähkötolpissa ampiaispesiä:
Yhtenä iltana näkyi taas tähtitaivas! Se on hienoa syksyssä, sillä kesällä tähtiä ei näe kun on niin valoisaa. Nyt voi taas nähdä tähdenlentoja! Mutta Laurantähti ei näkynyt. Vanhemmat selittivät että se johtuu siitä kun tähdet liikkuvat, kun Maapallo pyörii. Sitten kuulin, että Aurinkokin on tähti, ja ymmärsin miten tähdet liikkuvat - päivällä Aurinko on ylhäällä ja yöllä alhaalla. Kun Aurinko liikkuu, niin sehän on niinkuin tähdenlento!

Isä meni kokoukseen Pääkaupunkiin, missä hän oli yötä. Askartelin hänelle tällaisen kaulakorun ettei tule nälkä. Siinä on kuivattuja omenalastuja. Sitten Isä meni pitämään vanhemmille oppilaille liito-oravatuntia. Tein hänelle kuvan liitävästä liito-oravasta kun hänellä ei ole siitä yhtään kuvaa kun se on niin salainen otus. Tässä on lähikuva iloisesta liito-oravasta. Sillä on viiksetkin.
Vompatti esittää semmoistakin kuin Liito-oravalaulua. Olin muutama viikko sitten kuuntelemassa kun yhtye soitti Lähikaupungissa.

Olen tehnyt muitakin askarteluja. Tein lehmälauman joka on syömässä reilua sokeripalaa. Siinä on niitten paimentyttö myös. Sitten liimasin lehdistä pöllön. Sitten tein keilailuradan.

Aloin pitää kavereitten kanssa luontokerhoa. Ensimmäisellä kerralla kävimme tutustumassa sieniin ja toisella kerralla kävimme suolla poimimassa karpaloita.

Alla on tunnistustehtävä: mikä eläin on tässä syönyt omenaa?

4 Comments:

  • At 23:34, Anonymous Anonyymi said…

    Moi Soma! Olipa kiva kuulla uutisia. Se Mimmin luuranko oli aluksi aika ikävän näköinen, mutta onneksi se pääsi sinne mummolan maahan. Mulla ei ole aavistustakaan, mikä sitä omenaa on haukannut, en osaa niin paljon luonnosta kuin sinä. Missä se muuten se lehmien paimentyttö on? Kyselee tyhmänä Sumikki

     
  • At 23:40, Anonymous Anonyymi said…

    Níin ja kun tarkemmin katsoin, niin sehän onkin hieno hautamuistomerkki Mimmille, eikä mikään Mimmin luuranko. Olinpas tyhmä, pitänee aina laittaa silmälasit päähän, ennen kuin katsoo mitään tai varsinkaan kommentoi.

    t.Sumikki :-))

     
  • At 09:01, Blogger Soma said…

    Lehmien paimentyttö löytyy kahden takimmaisen lehmän välistä. Se näkyy paremmin kun klikkaa kuvan suureksi.

     
  • At 19:57, Anonymous Anonyymi said…

    Omenaa on haukannut kilppari
    T:Soma J Teinikirsikka

     

Lähetä kommentti

<< Home