Somalia

Olen Soma, kymmenvuotias luontoharrastaja. Asun Äitin ja Isän kanssa Sienimetsässä Kuikkajärven rannalla. Koska en itse osaa vielä kaikkia tietokonejuttuja, niin Isä toimii minun sihteerinäni. (Sihteeri on kylläkin afrikkalainen lintu).

2011-10-31

Syyseläimiä

Elokuussa kuului olohuoneen ikkunasta yhtenä aamuna "skops". Menimme katsomaan ja löysimme kuolleen tikan. Lintuoppaan avulla tunnistin sen käpytikaksi (Dendrocopos major).Olen tehnyt leikkimökilleni kivilaatoilla ja lankuilla päällystetyn polun. Syyskuussa löysin yhden lankun alta sisiliskon (Lacerta vivipara), joka oli mennyt horrokseen.Kun pienenä olin ensimmäisen kerran yökylässä kaverini luona niin yöllä kuulimme välikatolta hiiren rapinaa. Se oli vanhempi talo kuin meidän, ja toivoin, että meilläkin olisi hiiriä. Nyt niitä on tullut! Olemme pyydystäneet jo kaksi metsähiirtä (Apodemus flavicollis) elävänä pyydystävällä loukulla. Laitoimme niiden turkkiin erilaisia maalitäpliä ja veimme kauas talosta. Maalimerkeistä tiedämme, jos sama hiiri tulee takaisin.

Eilen oli Sienimetsään pysäköity peräkärry, jossa oli kuollut hirvi (Alces alces). Se oli urosvasa kun sillä oli pienet töpösarvet eikä se ollut niin iso kuin aikuinen hirvi. Se oli varmaan törmännyt autoon tai metsästäjiin. Isä ei metsästä, mutta olemme ostaneet kaupasta hirvenlihaa lihapullia varten.